vissza a listába

R-PET termékek a Silwell kínálatában

2020-03-04


Környezetbarát csomagolás megoldására többféle alternatívák is léteznek már, mint például komposztálható, lebomló és újrahasznosított alapanyagok.

Műanyag termékek tekintetében kevés szó esik az újra hasznosításról, pedig egyre több gyártócég áll át újrahasznosított műanyagból (R-PET) készülő dobozok és poharak gyártására, megtervezve a termék teljes „élet útját”.

A környezetbarát és újrahasznosított csomagolóanyagok nagy érdeklődését figyelembe véve a Silwell a márciusi hónapban elindítja R-PET kampányát. Ebben a hónapban bemutatjuk nektek, hogy milyen termékek, termékcsoportok érhetők el kínálatunkban R-PET alapanyagból. Bemutatótermünkben ezek a termékek megtekinthetőek, korlátozott számban termékmintákat is tudunk biztosítani, hogy ki tudjátok próbálni. 

Ha kíváncsiak vagytok és nem szeretnétek lemaradni a kampányunkról, akkor nincs más dolgotok, mint figyelemmel kísérni az oldalunkat ill. social media felületeinket (facebook + instagram). Ezeken a csatornákon fogjuk bemutatni legújabb, újrahasznosított PET alapanyagból készült termékeinket. 

Mi is az PET valójában? 

Polietilén-tereftalát… 

A műanyag egyik fajtája, amely élelmiszercsomagolásra is alkalmas. Előszeretettel használják, mivel nagyon jó tulajdonságokkal rendelkezik:

  • Jó ütésálló képesség, kiváló átlátszóság, jól bírja a hideget
  • rendkívül jól alakítható és az meghajlás esetén sem fehéredik ki az anyag
  • jó méretstabilitás
  • mikroorganizmusoknak és UV- sugárzásnak ellenáll

Napjainkban használt ásványvizes, üdítős, egyéb élelmiszer csomagolásra használt palackok zöme PET alapanyagból készül. A silwell kínálatában poharakkal (sörös, shaker) vagy egybefedeles dobozokkal ill. sushi-s tálcákkal találkozhatsz.

Miből nyerik az R-PET alapanyagot?

A gyártás során felhalmozódott anyagtöbbletet és a rendelkezésre álló visszagyűjtött termékeket dolgozzák fel granulátummá, ezt használva az új termékek előállításához.

 

 

 

 

 

 

Hogyan jelölik ezeket a termékeket?

A műanyagnak 7 típusa van (PET – 1, HDPE – 2, PVC – 3, LDPE – 4, PP – 5, PS – 6 és egyéb – 7).

Mivel az EU szabályai szerint csak a PET elnevezés van jelölve és szabályozva (1 jelöléssel), az R-PET jelölésére is az 1. számot használják, a termék dobozán pedig feltüntetik, hogy újrahasznosított alapanyagból készült a termék.

Szóval a március a Silwellben az R-PET termékekről fog szólni. Igyekszünk a lehető legtöbb, nálunk elérhető, R-PET jelöléssel ellátott terméket, termékcsoportot bemutatni nektek. Bemutatótermünkben a termékeket megtaláljátok, értékesítő kollégáink pedig szívesen válaszolnak kérdéseitekre.

 

Hamarosan jelentkezünk az első R-PET termékcsalád bemutatójával... :) 


vissza a listába