vissza a listába

Papírpohár trend napjainkban és a jövőben!

2020-02-05


Papírpoharak - Mi a jövő?

Ebben a kategóriában sok fejlesztés van, amelyek befolyásolják a piacot. Egyre többször hallani, hogy  a hagyományos papírpoharak nem fenntarthatók, mivel PE bevonatuk korlátozza az újra hasznosítást. Az új alternatív PLA bevonatos poharak sem igazán felelnek meg az újra hasznosítási folyamatoknak, hiszen csak ipari körülmények között komposztálhatók és szervezett gyűjtőrendszereket igényelnek.

Milyen pohár felelhet meg a trendnek?

  • 100% műanyag-mentes 
  • újrahasznosítható 100% -ban vagy lebomló
  • segíti a körforgásos gazdaságot
  • megfelelnek minden egészséggel kapcsolatos direktívának.

JELENLEGI ALTERNATÍVÁK

Papírpoharak PE bevonattal (papír, nátron, bambusz): hagyományos papírpohár, ezt egyre inkább kiszorítják a környezetbarát alternatívák. Ezek a poharak nem jelentenek megoldást, mivel a belső bevonatuk PE, így az újra hasznosításuk nem megoldott

Papírpoharak kukoricakeményítő bevonattal: ezeket a poharakat néhány évvel ezelőtt úgy tekintették, mint környezetbarát alternatíva, mivel a bevonatuk biológiailag lebomló és komposztálható. A belső bevonat komposztálása azonban csak ipari körülmények között oldható meg Amikor a pohár hulladéklerakóba vagy a tengerbe kerül, ugyanúgy viselkedik, mint egy hagyományos papírpohár, és csak nagyon hosszú idő után bomlik le.

Bambusz poharak: megújuló anyagból készült bevonat, kiváló biológiai lebomlás, talán még jobb alternatívája a PE és PLA belsővel rendelkező poharaknak, azonban korlátozások lehetnek az újra hasznosítási folyamatban sok országban, a belső bevonat továbbra is bio műanyagból készül.

Újrahasznosított papírból készült pohár: 100% újrahasznosított papírból, belső bevonat nélkül, így komposztálható és újra hasznosítható is a termék.

Van még pár papírpohár választékunk a kategóriában! :) 

 

Fenntarthatóság szempontjából az új fejlesztések előre lépést jelentenek, azonban az otthoni komposztálást még nem teszik lehetővé.


vissza a listába